Foto: Ivan Ivetić
Foto: Ivan Ivetić

Jedan od pratećih programa ovogodišnjeg Bitef festivala je održavanje plenarnog sastanka IETM - međunarodne mreže za savremene izvođačke umetnosti. Četvorodnevnom događaju, koji se završava sutra, prisustvuje oko 400 gostiju iz celog sveta. Za njih je pripremljen bogat program u vidu brojnih umetničkih događaja, razgovora i diskusija, kao i izleta, obuka, izlaganja i prilika za uspostavljanje kontakta.

Učesnici su, između ostalog, mogli da pogledaju nekoliko beogradskih predstava koje su im dale uvid u naš aktuelni repertoar (Ukradeni princ i izgubljena princeza, Dečak sa koferom, Living Room, Cement Beograd, Tako je ako vam se tako čini, Uspavanka za Aleksiju Rajčić i Gospođica Julija) kao i da prisustvuju predstavama iz glavog programa 56. Bitefa. 

Pre početka svih ovih događaja, za više od tridesetak prvopridošlih gostiju 28. septembra organizovan je izlet u Novi Sad, u saradnji sa projektom Novi Sad 2022 - Evropska prestonica kulture.Tokom jednodnevnog izleta učesnici su dobili priliku da upoznaju nezavisnu umetničku scenu i državnu pozorišnu produkciju.

Obišli su SKCNS Fabriku, pogledali predstave Amanet omladinskog projekta EYE.net 2.0 i Neoplanta Ujvideki sinhaza u režiji Andraša Urbana, upoznali se sa Šok zadrugom, okrepili se u Pivnici Gusan...