Bitef se seli u Luku Beograd

U Luci, kod Silosa, od 20. septembra već se odvija sav prateći program Cirkobalkane, a od danas, 29. septembra do 1. oktobra u dve hale igraće se i predstave iz glavnog programa.

Predstava Solo Slovenskog mladinskog gledališča i Maske, u režiji Nine Rajić Kranjac, biće igrana 29. i 30. septembra od 18 sati u Starom matrezu, novom spektakularnom prostoru u okviru Luke Beograd. Solo je komad koji se bavi ličnim profesionalnim preispitivanjem rediteljke i slovenačkim pozorišnim okolnostima. Iako su i ostali učesnici u predstavu uneli svoje materijale, ona, ipak, ima taj autobiografski karakter, čemu presudno doprinosi činjenica da sama rediteljka igra u predstavi (i to vrhunski). I njena i igra drugih izvođača (profesionalnih glumaca) vrlo je slobodna, improvizatorska, performerska, telesna, uz česte žanrovsko-stilske promene.

Jedan od aduta festivala, predstava Ljubav britanskog reditelja i pisca Aleksandera Zeldina u izvođenju njegove kompanije na programu je 30. septembra u 21 i 1. oktobra u 17 i 21 sat u Plavoj hali. Posle londonskog Nacionalnog teatra, pariskog Odeona, berlinskog Šaubinea, bečkog festivala Viner Festvohen i Bitef će imati to zadovoljstvo da prikaže jednu od najtraženijih svetskih predstava prema kojoj je BBC snimio istoimeni film. Ona je deo Zeldinovog triptiha pod nazivom Nejednakosti koji tretira socijalne probleme.

Na mestu igranja predstava biće održani i Susreti sa autorima: sa ekipom predstave Solo  29. septembra u 21.30, a sa ekipom predstave Ljubav 30. septembra u 22.45.

Na info pultu na ulazu u Luku moći ćete u svakom trenutku da dobijete sve potrebne informacije.

KAKO DA DOĐETE DO LUKE BEOGRAD?

Bitef se seli u Luku Beograd

Ukoliko biste da prošetate do Luke Beograd, od Trga Republike pratite put Francuske ulice preko Žorža Klemensoa. dok ne dođete do ugla sa Dunavskom ulicom i šina. Pažljivo pređite šine, nastavite pravo do Luke Beograd.

Ukoliko dolazite iz pravca Pančevačkog mosta ili sa Novog Beograda, autobusima 16, 23, 35, 27E ili 95 dođite do stanice Cvijićeva i samo prošetajte Cvijićevom pa Knežopoljskom ulicom do pristaništa Dunav i izađite na naše festivalsko odredište.

Direktna linija 44 (Senjak - Viline vode) vodi vas pravo u Luku Beograd. Autobus broj  37 (Pančevački most - Železnička stanica) preko Trga Republike dovešće vas najbliže Luci do stanice Gundulićev venac od koje ćete prošetati desetak minuta.

U oba slučaja od ulaska u Luku Beograd kod prve rampe do Bitef hangara i cirkuske šatre ima oko osam minuta hoda. Bitef je pripremio putokaze koji će vas voditi do tačke ka kojoj ste se uputili. 

Za automobile u Luci Beograd organizovan je parking koji možete koristiti tokom celog dana.